Roztop masło i wymieszaj z kakao. Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia, następnie dodaj śmietanę i wsyp cukier. Dobrze wymieszaj. Następnie dodaj masę czekoladową do tej mieszanki i ugnieć z niej ciasto. Weź naczynie do pieczenia i połóż na nim pergamin.
Ciastem wyłóż dno i boki formy. Pozostawiamy 1/3 część ciasta na później. Przygotowanie nadzienia. Dobrze zmiel twaróg z jajkami. Następnie dodaj skrobię i mleko skondensowane. Następnie włóż wszystko do miski blendera i zmiel z maksymalną prędkością.
Zalej śliwki gorącą wodą na pięć minut. Po tym czasie wyjmij je i ułóż na dnie formy. Wlej nadzienie na wierzch. Pozostałe ciasto zetrzyj za pomocą tarki. Następnie posyp nim wierzch nadzienia. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Piecz w nim sernik przez 45 minut. Po tym czasie wyjmij go i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Comments