Smaczna, aromatyczna i pożywna karkówka po cygańsku – Łatwy przepis przypadnie do gustu nawet osobom początkującym w kuchni.

Karkówka po cygańsku to doskonała propozycja dla wszystkich, którzy są amatorami mięsa, lubią eksperymentować w kuchni i chcą sami przygotowywać posiłki. Łatwy i nie wymagający dużego nakładu czasu sposób na wykonanie tej potrawy jest jej dodatkowym atutem.

Przygotuj:

  • 1,5 kg karkówki,
  • 2 kg ziemniaków pokrojonych w plastry,
  • 2 cebule (białą i czerwoną),
  • 60 ml jasnego piwa,
  • 100 ml oleju słonecznikowego,
  • 1 łyżkę miodu,
  • przyprawę do gyrosa,
  • 200 g śmietany kremówki,
  • 1 mały jogurt naturalny,
  • 4-5 ząbków czosnku,
  • 100 g boczku,
  • pęczek pietruszki,
  • sól, pieprz, czosnek do smaku

Sposób wykonania:

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!