Makaron:
Sos:
Na początek drobno posiekaj cebulę. Piersi z kurczaka pokroić w plastry, na talerzu doprawić solą i pieprzem.
Na desce pokrój grzyby w cieńsze plasterki. Wlej olej na patelnię, dodaj piersi i smaż w średniej temperaturze, aż mięso nabierze pysznego złotobrązowego koloru.
Do gotującej się na kuchence wody dodać sól, makaron i gotować al dente (według czasu wskazanego na opakowaniu). Gotując makaron w międzyczasie przygotuj sos.
Najpierw wlej olej na patelnię, posyp roztopionym masłem, dodaj posiekaną cebulę i podsmaż na średnim ogniu. Gdy cebula stanie się przezroczysta, dodaj pieczarki.
Smaż pieczarki do zrumienienia. Dodać czosnek i smażyć przez 30 sekund mieszając. Następnie dodać śmietanę, mleko, parmezan i dusić na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.
Comments