Ugotuj 2 liście laurowe, 4 goździki…: Uratuj organizm od obrzęków, bólu i słabej odporności!
134 979
Moja babcia robiła tę herbatę zawsze, gdy pojawiały się u kogoś z domowników nieprzyjemne problemy zdrowotne. Oparta jest na zwykłych przyprawach kuchennych – goździkach i liściach laurowych. Napar pomagał jej zawsze rano, gdy budziła się z opuchniętymi nogami w wyniku zatrzymywania wody.
Napój ten działa szybko, oprócz opuchlizny pomoże Ci też przy innych problemach zdrowotnych.
Korzystne właściwości herbaty:
Wspiera zdrowie nerek i wątroby
Pomaga w produkcji żółci
Stymuluje wydzielanie enzymów trawiennych, co szczególnie docenisz przy problemach trawiennych
Wzmacnia układ odpornościowy (głównie dzięki dużej zawartości witaminy C)
Wspomaga zdrowie wzroku, mięśni i kości
Działa moczopędnie – zwalcza zatrzymywanie wody w organizmie
Obniża poziom cukru we krwi
Właściwości antyseptyczne, przeciwbólowe
Działa korzystnie na pracę serca i nerek
Pomocna w czasie grypy, chorobach oskrzeli i przeziębieniu
Łagodzi stany zapalne
Jak ją przygotować?
Potrzebujesz:
300 ml wody
2 liście laurowe (wcześniej umyte)
4 goździki
Przygotowanie:
Umieść dwa umyte liście laurowe w wodzie i połóż garnek na kuchence. Gotuj przez 7 minut na wolnym ogniu.
Dodaj 4 goździki. Przykryj i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Wypij.
Pamiętaj, nigdy nie pij herbaty przez długi czas, po dwóch tygodniach musisz zrobić sobie przerwę. Dzieci i kobiety w ciąży również powinny zrezygnować z picia napoju.