Ten przepis na pewno spełni Twoje oczekiwania i zaskoczy Twoje kubki smakowe!
Na początku żelatynę należy umieścić w misce i zalać ją wodą, po czym odstawić mieszaninę na kilka minut. Po upływie krótkiego czasu wlewamy ją do rondla i ogrzewamy na kuchence do momentu, aż żelatyna się rozpuści. Naszym następnym krokiem jest ubicie śmietany wraz z cukrem i twarogiem, dzięki czemu powinniśmy otrzymać lekki krem.
Następnie w formie umieszczamy pierwszą warstwę ciastek, którą zalewamy kremem – takie czynności powtarzamy trzy razy, aby powstały nam trzy warstwy ciasta. Naszym ostatnim już krokiem w kuchni będzie szczelne przykrycie formy z ciastem folią aluminiową.
Ciasto dla lepszego efektu należy włożyć na noc do lodówki. Kiedy ciasto będzie już według Ciebie gotowe, możesz ozdobić je startymi płatkami czekolady.
Comments