Do wykonania tej potrawy wykorzystuje się warzywa oraz odpowiednio przygotowaną marynatę. Sałatka jest odpowiednia nie tylko na różne spotkania okolicznościowe, ale także, jako codzienny posiłek. Do składników, jakich będziemy potrzebowali do przygotowania tej sałatki należy zaliczyć następujące produkty:
Przygotowując tą sałatkę należy pamiętać, aby w pierwszej kolejności zacząć od obrania marchwi, cebuli oraz papryki. Gdy już to zrobimy to powinniśmy zająć się pokrojeniem w małe plastry pomidorów, pokrojenia w półpierścienie papryki i cebuli, a także starcia na tarce o grubych oczkach marchewki.
Tak przygotowane warzywa należy umieścić w misce i dodać do nich sól, cukier i olej, a następnie wszystko ze sobą dokładnie wymieszać. W taki sposób wymieszane warzywa trzeba odstawić na około godzinę, aby puściły sok. Po upływie tego czasu trzeba przełożyć warzywa oraz z sokiem do garnka i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut.
Comments