Mąka, proszek do pieczenia, cukier, kakao, 3 żółtka należy ze sobą połączyć w jednej misce. Wszystko należy bardzo dokładnie wymieszać, aby móc wyrobić z tego jednolite ciasto, które później należy podzielić na dwie połowy. Oba kawałki owija się osobno w folię spożywczą, po czym kładzie się je do lodówki na całe 30 minut.
Twaróg należy drobno pokruszyć, po czym należy do niego dodać cukier waniliowy, 150 g cukru pudru i jedno żółtko. Niektórzy do tej masy dodają sok z cytryny, który wnosi ze sobą delikatną świeżość.
Białko należy ubić na sztywną pianę, po czym mieszamy je z twarogiem. Blachę do pieczenia z wysokimi bokami należy wyłożyć papierem pergaminowym. Jeden kawałek ciasto można delikatnie rozwałkować, po czym umieścić na dnie blachy.
Można też kawałki ciasta odrywać od kulki, po czym po delikatnym rozpłaszczeniu ułożyć na dnie blachy. Na to należy nałożyć masę twarogową. Drugą część ciasta można zetrzeć na tarce o dużych oczkach, po czym całość delikatnie wysypać na warstwę twarogową. Ciasto należy upiec w 180 stopniach przez 30 minut.
Comments