Jest pyszne i ma bardzo puszystą konsystencję. Deser ten świetnie nadaje się na niedzielny obiad. To świetna opcja dla gości, którzy przychodzą niezapowiedziani, a Ty nie masz w domu żadnych słodyczy. Jest łatwy w przygotowaniu i można go szybko zrobić.
Przygotuj najpierw formę do ciasta. Wysmaruj ją masłem, a następnie posyp bułką tartą. Następnie włóż masło do miski i dodaj cukier. Ubijać aż do połączenia. Powinno to trwać około 2 minut. Wmieszaj ekstrakt waniliowy i jajka. Kontynuuj ubijanie przez 2 minuty.
Upewnij się, że przygotowałeś osobną miskę. Przesiej do niej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą. Połącz wszystko. Wymieszaj kefir z płynnymi składnikami do uzyskania gładkiej masy. Wymieszaj suche składniki w małych ilościach.
Umieść masę w blasze. Wygładzić powierzchnię. Piec ciasto przez 40 do 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Przed wyjęciem sprawdź ciasto patyczkiem. Jeśli jest suchy, oznacza to, że jest gotowy. Wyjmij ciasto z formy, gdy jest jeszcze gorące.
Comments