Sałatka o nazwie „Chipollino” składa się przede wszystkim z dwóch składników – jajek i cebuli. To połączenie może wydawać się niecodzienne, ale jest naprawdę wyjątkowe – koniecznie je sprawdź!
Jaja ugotuj na twardo, odstaw do ostygnięcia, a następnie obierz ze skorupek. Umyj cebulę, obierz ją i pokrój w pół pierścienie. Zalej ją wrzątkiem i odstaw na mniej więcej 10 minut. Po minionym czasie odcedź ją za pomocą durszlaka.
Do szklanki wlej wodę, dodaj trochę cukru, octu oraz cukru. Wymieszaj składniki, a następnie zalej nimi cebulę na 15 – 20 minut. Po 20 minutach odciśnij nadmiar wody z cebuli za pomocą rąk.
Jajka posiekaj dość drobno, a następnie dodaj do nich marynowaną cebulę. Dodaj także majonez i przyprawy, które lubisz. Całość dokładnie wymieszaj.
Comments