Biszkopty należy namoczyć w naparze z kawy, a następnie połowę z nich (1 opakowanie) umieścić na dnie blachy do pieczenia. Na parze ubij jajko i żółtka z cukrem. Odstaw do przestudzenia. Osobno rozetrzyj masło, a następnie dodaj do niego ubite wcześniej żółtka.
We wrzątku rozpuść żelatynę. Do ubitych żółtek z masłem dodaj powoli, mały partiami, mleko w proszku i serki homogenizowane. Dokładaj je naprzemiennie.
Kiedy będziesz mieć już gotową masę, wlej do niej rozpuszczoną żelatynę, delikatnie mieszając. Przygotowany krem wylej na blachę, polewając biszkopty. Na górę połóż pozostałe biszkopty, a następnie włóż do lodówki na kilka godzin, celem zastygnięcia masy. Po tym czasie wyjmij ciasto z lodówki i oblej wierzch polewą czekoladową.
Comments