Jest niezwykle proste w wykonaniu, a jego przyrządzenie nie wymaga wiele czasu. Jesteśmy pewni, że zachwyci smakiem Twoją rodzinę, a przyjaciele poproszą Cię o przepis. Dlatego przyrządź je z nami już dziś. Poniżej znajdziesz wykaz składników i sposób wykonania. Zaczynamy!
Brokuły podzielić na małe różyczki. Ugotować w osolonej wodzie. Nie należy ich rozgotować, dlatego optymalny czas gotowania to ok. 7 minut. Odcedzić i ostudzić. Pieczarki dokładnie umyć i pokroić w cienkie plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem lub olejem roślinnym. Włożyć ugotowane brokuły i pieczarki.
Jaja rozbić do miski, wymieszać z mąką i mlekiem. Tak przygotowaną mieszanką zalać warzywa. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Całość zapiekać przez ok. 30 minut. Wyjąć z piekarnika i podawać na ciepło lub po ostudzeniu jako smaczną przekąskę.
Comments