Aromatyczne, złociste ziemniaczki w chrupiącej skórce – Rodzina nie chce odejść od stołu
Ziemniaki niezwykle często goszczą na naszych stołach. Tym razem proponuję alternatywę, którą Twoja rodzina pokocha. Sam przepis jest niezwykle prosty, a przygotowanie ziemniaczków zajmie niewiele czasu. Będą idealnym dodatkiem do obiadu!
Potrzebujemy:
- Około 1 kg ziemniaków (można więcej)
- pietruszka (pęczek)
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- przyprawa do ziemniaków
- odrobina pieprzu
- worek do pieczenia
Przygotowanie:
Ziemniaki należy obrać, a następnie dokładnie umyć. W przypadku młodych ziemniaków można pozostawić je ze skórką. Warzywa należy pokroić na ćwiartki lub mniejsze półksiężyce. Każdy kawałek należy ponakłuwać najlepiej drewnianym patyczkiem.
Comments