Schab zapiekany z serem i majonezem, gdy raz spróbujesz będziesz robić tak cały czas. Oto przepis, który każdy powinien poznać

Pyszne danie przygotowane w tak krótkim czasie jak około 10 minut, czy to w ogóle możliwe?

Oczywiście, że tak. Przygotuj schab zapiekany który nie tylko, że będzie szybko podany do stołu, ale co najważniejsze zachwyci smakiem całą Twoją rodzinę.

Składniki niezbędne do przygotowania potrawy.

  • 4 plastry schabu
  • sól oraz przyprawy do smaku
  • 1 cebula
  • 100 gram twardego sera
  • 2 jajka ugotowane na twardo i 3 łyżki majonezu

Sposób przyrządzenia.

Natnij mięso w taki sposób, aby z tych nacięć powstała” siatka”, a następnie dobrze popieprz i posól plastry schabu z obu stron.

Cebulę pokrój na małe kawałki po czym ułóż je na spodzie naczynia żaroodpornego. Na górze poukładaj mięso.

Gdy już wykonasz te czynności, przystąp do tarcia sera i jajek na tarce, a po zakończeniu tej pracy dodaj majonez i sól.

Taką masę nałóż na schab znajdujący się w naczyniu i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na okres około pół godziny. Po upieczeniu, podając do stołu dodaj świeżą sałatkę, ziemniaki gotowane lub frytki, mogą być także duszone warzywa.

Smacznego!

Comments

Loading...
error: Treść zabezpieczona !!